ACTARA – cum se foloseste, ce insecte combate

Actara face parte din familia chimica a neonicotinoidelor. Se gaseste in magazin sub forma de granule dispersabile in apa. Contine 25% thiametoxam si are o actiune sistemica.
Combate un spectru larg de insecte printre care: Gandacul de colorado, afide, paduchele verde, musculita alba de sera, tripsi, ratisoara frunzelor, gandacul ghebos, plosnita cerealelor, minierul marmorat, molia miniera circulara, paduchele lanos, paduchele de San Jose, gargarita florilor de mar, viespea cu fierastrau, puricele melifer, viespea neagra, viespea semintelor, viespea rapitei, plosnita verde, paduchele cenusiu.

In continuare veti gasi indicatiile folosirii produsului asa cum au fost ele formulate de specialistii de la Syngenta, compania care produce acest insecticid.
Cititi si De ce cad florile la Floarea de hartie (Bougainvillea)?
Ingrijirea florilor. Actara are actiune soc asupra insectei, prin contact si ingestie. Patrunde rapid in planta si apoi este transportat ascendent prin sistemul vascular, protejand intreaga planta, precum si noile cresteri. Combate daunatorii atat in stadiul de larva, cat si de adult.
In timpul efectuarii tratamentului se poarta obligatoriu echipament de protectie, nu se bea, nu se mananca si nu se fumeaza.
Cititi si Lipsa calciului la plante – cauze si remedii
Pentru a proteja albinele si alte insecte polenizatoare nu aplicati pe plante in timpul infloritului!
Nu utilizati produsul in timpul sezonului activ al albinelor!
Acoperiti stupii in timpul aplicarii!
Nu aplicati produsul in perioada de inflorire a buruienilor! Distrugeti buruienile inainte de inflorire!
Nu aplicaţi produsul pe plante acoperite cu roua de miere de la afide! (e vorba despre acea secretie lipicioasa rezultata din dejectiile insectelor daunatoare)
Pentru prepararea solutiei se va proceda in felul urmator:
1. Se umple rezervorul cu o cantitate de 1/10-1/4 apa si se adauga cantitatea necesară de Actara dupa care se adauga si restul de apa. Se va agita continuu in timpul umplerii si pulverizarii.
2. Solutia se va utiliza in cateva ore de la amestecare.
Nu se va prepara o cantitate mai mare decat este necesara pentru o aplicare imediata.
Cititi si Tratamente bio si chimice pentru omida paroasa
Pentru aplicari foliare, se recomanda 1-2 tratamente pe sezon, la avertizare cu insecticidul Actara 25WG, in functie de cultura si biologia fiecarui daunator. Se recomanda alternarea cu produse din alte grupe chimice (piretroizi), de exemplu insecticidul Karate Zeon.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.