Achimenes – inmultirea prin butasi, seminte si rizomi

Achimenes este una dintre plantele care ofera multiple posibilitati de inmultire: prin seminte, prin separarea rizomilor dar si prin butasire. Achimenes – inmultirea prin separarea rizomilor este cea mai comuna dintre metodele de inmultire.
Ingrijirea florilor. Perioada optima pentru aceasta operatiune este la finalul perioadei de repaus. Daca Achimenes a ramas peste iarna in ghiveciul propriu, cand v-ati hotarat sa scoateti rizomii va trebui sa udati inainte substratul una, poate chiar doau zile. In acest fel ei pot fi scosi cu mai multa usurinta, dat fiind faptul ca sunt foarte fragili si se pot rupe usor.
Dupa ce au fost scosi si separati, rizomii se planteaza in ghivece. Fiind mici, ei se grupeaza cate 5 sau chiar 10 intr-un recipient. Se acopera cu un strat de pamant bine maruntit, dar nu mai inalt de 1 centimetru.
Cititi si Cum se ingrijeste Achimenes cu florile in forma de trompete mici
Achimenes – inmultirea prin butasi. O a doua metoda de inmutire la indemana este butasirea. Puteti inmulti planta in toata perioada in care este in vegetatie, insa conditii optime de prindere sunt pe parcursul primaverii si in prima parte a verii.
Faceti butasi din varf de lastari, de 5 pana la 7 cm lungime. Ei se planteaza intr-un amestec de turba si perlit. La fel ca si in cazul rizomilor, grupati si butasii cate 5 pana la 10 intr-un ghiveci.
Achimenes are nevoie de temperaturi destul de ridicate pentru a inradacina, in jur de 27 de grade, dar si de umiditate destul de ridicata in aer. Lumina nu trebuie sa fie puternica insa.
Cititi si De ce se usuca Cercelusii (Fuchsia)
Achimenes – inmultirea prin seminte. Cea de a treia metoda prin care se inmulteste Achimenesul este cea prin seminte. Tineti cont insa ca daca nu le cumparati si vreti sa produceti propriile plante din seminte ele vor aparea numai daca s-a facut polenizare artificiala.
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Cititi si:
Fosforul – ce se intampla cand plantele nu au suficient fosfor
Cum se ingrijeste si se inmulteste Columnea
Ce plante tinem in dormitor – plantele care curata aerul de substante cancerigene