Abutilonul – pregatirea pentru iarna si repausul

Abutilonul este originar din regiunile tropicale ale Americii Centrale si de Sud. Pentru ca in zonele de unde provine este tot timpul cald, are nevoie de un regim special pe perioada sezonului rece.

abutilon

Ingrijirea florilor. Astfel, cand temperatura afara scade pana la 10 grade, Abutilonul se muta in spatii protejate. Specialistii recomanda sa treceti planta printr-o perioada de repaus, timp in care temperatura se mentine mai scazuta, planta nu se fertilizeaza si se uda foarte putin. Ghivecele cu plante se aseaza in locuri luminoase, aproape de ferestre.

Aveti si varianta in care mentineti planta activa pe perioada iernii. In acest caz trebuie sa ii asigurati o temperatura medie de 20 de grade si multa lumina. Se uda moderat, in tot acest timp, lasandu-se pamantul din ghiveci sa se usuce intre doua udari. Cu o ingrijire corespunzatoare, Abutilonul poate sa infloreasca si in lunile reci. Totusi, nu e indicat sa mentineti planta in permanenta in vegetatie pentru ca se epuizeaza.

abutilon megapotamicum

Dupa ce planta iese din perioada de repaus, in primavara, trebuie sa o tundeti si sa ii schimbati ghiveciul. Taierea de primavara stimuleaza inflorirea si arbustul isi regenereaza in acest fel coroana. Pamantul se schimba si el pentru ca elementele esentiale au fost deja consumate de planta. Vasul plantei se inlocuieste cu unul cu 2-4 cm mai mare. Daca vasul in care este cultivat este acelasi in fiecare an, planta va stagna din dezvoltare. In ghivece generoase, planta poate ajunge la o inaltime de un metru si jumatate. Nu mutati insa planta direct intr-un vas mare pentru ca tendinta este ca radacinile sa ocupe marginile vasului, iar centrul ramane neocupat. Radacinile se dezvolta in exces in detrimentul florilor.

abutilonul

In prima luna dupa ce ati schimbat pamantul nu fertilizati planta pentru ca pamantul are suficiente elemente minerale. Dupa aceea puteti sa administrati si ingrasaminte.

Sursa foto: flickr.com

 

V-ar putea interesa si:

Iernarea Hortensiei – cum o pregatim de iarna

Cum se pregatesc trandafirii pentru iarna

Cum ierneaza muscatele si cum le pregatiti de iarna


 

Views All Time
Views All Time
335
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.