Abutilon, artarul de camera sau lanterna chinezeasca

Abutilon e cunoscut si sub denumirea de tei de camera sau artar de camera din cauza formei frunzelor sale. Abutilon megapotanicum e numit adesea si lanterna chinezeasca.
Abutilonul nu este foarte greu de ingrijit, insa are nevoie de cateva conditii pentru a se dezvolta frumos. In ghivece generoase, planta poate ajunge la o inaltime de un metru si jumatate. Se dezvolta bine la o temperatura moderata, intr-un loc luminat. Suporta bine si un aer uscat datorita perisorilor care protejeaza frunzele de deshidratare.
Ingrijirea florilor. Vara poate fi scos la soare, dar suporta bine si semiumbra. Iarna, planta nu rezista la temperaturi mai mici de 5 grade.
Cititi si 10 plante care infloresc toata vara pe balcoane insorite
Pamantul se mentine reavan, dar nu se lasa apa sa balteasca. Ghiveciul trebuie sa aiba un drenaj bun. Amestecul ideal e format din doua parti mranita si cate o parte turba, pamant de frunze si nisip.
Abutilon are nevoie pe timpul verii de fertilizari periodice, de doua ori pe luna pentru a prelungi inflorirea.
Inflorirea se produce, de regula, pe varfurile lastarilor. Florile de Abutilon au forma de clopotel sau cupa, in culori diverse: rosii, galbeni, roz, portocalii, albi, albastri, sau in combinatii de culori.
Lastarii de Abutilon care au inflorit se elimina, urmarindu-se formarea unei coroane compacte si ramificate, cu o inflorire constanta.
Cititi si 10 reguli pentru ca Violeta sa infloreasca
Se inmulteste prin butasi si prin seminte.
Se taie lastari de 10-20 cm lungime, se fasoneaza prin eliminarea frunzelor de la baza si taierea la jumatate a celor care raman. Butasul de Abutilon trebuie sa aiba partea de la baza semilemnificata. Se pune la inradacinat intr-un substrat format din parti egale de turba rosie, nisip si perlit. Se poate pune la prins si in pahare cu apa.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Furnicile in gradina – sunt sau nu periculoase. Metode de combatere bio