Abraham Darby, poate cel mai frumos trandafir englezesc

abraham darby

Despre Abraham Darby poti spune ca este un trandafir aproape de perfectiune. Infloreste ireal de frumos, cu flori roz cu tonuri de piersica sau chiar de culoarea portocalei. Este un trandafir creat de David Austin, unul dintre cei mai importanti cercetatori si creatori de soiuri de trandafiri. 

Daca nu e cel mai frumos, cu siguranta Abraham Darby este cel mai cunoscut dintre trandafirii englezesti. Il gasim atat la gradinarii amatori cat si la colectionarii inraiti. 

Creste sub forma de tufa in jur de un metru si jumatate sau chiar mai inalt si infloreste esalonat pe toata perioada verii. Florile sunt in numar mare pe planta si sunt parfumate. 

Cititi si Cum pastram un Amaryllis cat mai mult timp

Ingrijirea florilor. Plantati tufa de Abraham Darby intr-un loc insorit din gradina pentru ca are nevoie, ca toti trandafirii, de multe ore de lumina directa pe zi. 

Solul trebuie sa fie unul bine drenat, nisipos si usor acid. Cel mai bine este ca in groapa de plantare sa puneti fertilizant pentru trandafiri cu eliberare lenta, apoi sa completati cu substrat special pentru trandafiri. In acest fel planta va fi hranita corespunzator si va avea la dispozitie nutrientii necesari pentru o inflorire bogata. 

Cititi si Cum pregatim gradina pentru lunile reci

Udarile se fac regulat pe perioada verii, dimineata sau seara cand nu e soare puternic. Nu lasati planta sa sufere de sete, desi este un trandafir rezistent la perioadele secetoase.

Iarna nu are nevoie de ingrijiri speciale mai mult decat trandafirii obisnuiti. Musuroiti si protejati tufa daca este in zona deschisa pentru ca nu ii place sa stea in curent. 

Cititi si 6 plante care infloresc toamna

Foarte important pentru acest trandafir englezesc sunt tratamentele de preventie. Este putin rezistent la boli si daunatori, asa ca e mai bine sa preveniti decat sa ajungeti sa tratati. Atentie la orice modificare de aspect, interveniti si indeparti orice parte a plantei care are aspect bolnav. 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.