7 fertilizanti naturali din bucatarie pentru plante

In bucatarie avem la indemana o serie de produse extrem de folositoare in gradina. Mai putin conventionale, ele ajuta plantele sa creasca frumos si le face mai puternice in lupta cu agentii patogeni. Specialistii de la Balcony garden web au realizat un top 7 fertilizanti naturali din bucatarie pentru plante, produse pe care in mod obisnuit le aruncam, dar pe care le putem utiliza cu succes in gradina. Ingrijirea florilor.
Pliculetele de ceai sau frunzele plantelor pe care le-ati folosit pentru diferite infuzii sunt un excelent fertilizant pentru multe plante, printre care si trandafirii. Acestea fac de asemenea solul poros si creeaza conditii favorabile pentru dezvoltarea radacinilor.
2. Cojile de oua
Excelenta sursa de calciu, cojile de oua intaresc peretii celulari ai plantelor si ajuta in lupta cu agentii patogeni. Calciul ajuta plantele sa aiba un foliaj bogat si intareste sistemul radicular, permintand radacinii sa absoarba mai multi nutrienti din sol. Macinati coaja catorva oua si imprastiati-o in jurul tulpinii plantelor.
Cititi si: Este sau nu buna berea pentru flori
3. Oasele de peste
Faina de oase de peste este bogata in vitamine si minerale. Dupa ce au fost curatate de resturile de carne, oasele se pot ingropa in jurul trandafirilor. In timp, se descompun si elibereaza nutrientii in sol, ajutand trandafirii sa creasca.
4. Laptele praf
Laptele praf nu este bun doar pentru consumul uman, este de mare ajutor si pentru trandafiri. Este bogat in calciu si ajuta radacinile si frunzele sa se dezvolte. Unele studii arata ca laptele praf este eficient in lupta cu fainarea si alte ciuperci, facand mediul neprielnic fungilor. Amestecati doua parti de apa si o parte lapte si pulverizati de doua ori pe saptamana pentru rezultate optime.
Cititi si: Tratamente bio pentru plante: cum se foloseste laptele in gradina
5. Mancarea pentru caini si pisici
Mancarea pentru caini si pisici nu e neaparat un fertilizant organic, dar contine protetine si micronutrienti. Puteti folosi mancarea uscata pe care pisicile o refuza sau mancarea care expira. Imprastiati boabele uscate in jurul tufelor de trandafiri. Le puteti incorpora in pamant ca sa se descompuna mai usor. O data ce udati, ele incep sa se descompuna.
6. Apa din bucatarie
Apa in care ati fiert legumele este hranitoare pentru plante. Dupa ce s-a racit o puteti folosi sa udati florile cu ea. O puteti folosi doar cu conditia sa nu fi adaugat in ea sare sau alte condimente care dauneaza plantelor.
7. Cojile de banana
Cojile de banana imbunatatesc considerabil solul. Trandafirii iubesc potasiul si coaja de banana contine din plin acest mineral. Se descompune rapid si elibereaza substantele valoroase pe care le contine cum ar fi sulful, calciul, potasiul, magneziul. La blender le puteti transforma de asemenea intr-o pasta pe care sa o puneti in jurul tulpinii.
Cititi si: Cojile de banane fac minuni in gradina; cum sa le folositi
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material despre 7 fertilizanti naturali din bucatarie pentru plante si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si:
Cum se inmulteste Bujorul (Paeonia) – partea 1
Vinca minor infloreste de doua ori pe an – ingrijirea si inmultirea
Cum se ingrijeste Garofita tuceasca (Dainthus barbatus)
Buna ziua. Cum adaugam frunzele ce raman de la ceai? Este necsar sa le lasam la uscat? Si de cate ori putem adauga plantelor? Va multumesc.
Uscate, maruntite si amestecate in pamantul din ghiveci