6 plante care cresc in soare si infloresc mult (1)

In gradini cresc asa numitele flori solare, care iubesc lumina si caldura in exces, plante care cresc in soare si infloresc mult. Va prezentam acum cateva dintre ele, urmand sa revenim cu altele. 

Lantana este o floare tropicala care infloreste mult in culori luminoase: rosu, galben, portocaliu, alb sau roz. Este o planta care iubeste lumina si caldura, cu cat are mai mult soare cu atat ii e mai bine. Nu rezista iarna in gradini, trebuie mutata in spatii adapostite in sezonul rece. Ocupa primul loc pe lista de plante care cresc in soare si infloresc mult

Aflati mai multe informatii despre Lantana aici: Lantana, o floare care isi schimba culoarea

 

Plumbago este un arbust frumos originar tocmai din Africa. Vara scoateti ghiveciul in gradini si pe terase chiar in plin soare. Iubeste lumina, care e factorul cheie in inflorire. In lipsa unei cantitati de lumina suficiente, bobocii nu se mai deschid.

Aflati mai multe informatii despre Plumbago aici: Cum ingrijiti Plumbago sau Floarea dragostei

 

Datura face flori mari, albe, i se mai spune si Floarea lunii. Datura are nevoie de actiunea directa a razelor de soare si vara poate suporta temperaturi ridicate. In zonele tropicale de unde provine infloreste tot timpul anului, dar in zonele cu climat temperat cum este Romania se comporta ca planta anuala.

Aflati mai multe informatii despre Datura aici:

Datura si Brugmansia, asemanari si deosebiri

 

Floarea de piatra se afla si ea pe lista de plante care cresc in soare si infloresc mult. Portulaca infloreste numai daca e soare afara. Este alegea ideala pentru locurile unde alte plante nu au sanse de supravietuire. Pe terenurile insorite si nisipoase infloreste in toata splendoarea ei. Este o planta anuala, cu exceptiazonelor tropicale.

Aflati mai multe informatii despre Floarea de piatra aici: Floarea de piatra infloreste numai daca e soare afara

 

Craitele iubesc soarele si caldura. Plantati-le in plin soare si vor inflori mult si frumos. Alegeti un sol fertil si umed si va veti bucura de flori timp de doua anotimpuri.

Aflati mai multe informatii despre Craite aici:

Craitele Mr. Majestic, model nou creat de specialisti

 

 

De pe lista de plante care cresc in soare si infloresc mult nu puteau lipsi Muscatele. Ele impodobesc terase si balcoane, iar cele curgatoare fac senzatie in cosuri suspendate. Sunt plante perene, dar nu rezista iarna la temperaturi scazute si trebuie bagate la iernat.

Aflati mai multe informatii despre Muscate aici: Greseli fatale care omoara Muscata

Nu uitati sa va abonati la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.

 


 

 

Cum transplantati corect, astfel incat sa nu omorati plantele

Views All Time
Views All Time
1045
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.