5 plante mortale pentru copii, catei si pisici

plante mortale

Atentie mare ce plante tineti in preajma copiilor, in casa sau in gradina. Exista in natura plante mortale daca sunt ingerate intr-o anumita cantitate. Cu atat mai periculos este pentru copii sau animalele de companie care nu stiu sa se protejeze.

Ingrijirea florilor. Ricinul este una dintre cele mai periculoase plante, e de ajuns sa inghititi cateva seminte si efectul este letal. Semintele sale contin ricina si ricinina, compusi extrem de toxici care odata ingerate distrug tesutul, iar efectul este iremediabil. Cu toate acestea, datorita aspectului sau neobisnuit, Ricinul este crescut ca planta de ornament.

plante mortale

Taxus baccata sau Tisa este unul dintre cei mai periculosi copaci din lume. E intalnit frecvent si in Romania, fiind foarte atractiv datorita fructelor sale rosii. De altfel, cu exceptia fructelor, tot copacul este toxic. Consumul frunzelor aciculare sau a ramurilor poate cauza infarct miocardic. Efectul este rapid si nu are inca antidot. Pe vremuri, fiertura din tisa era folosita pentru provocarea avortului, insa de multe ori era mortala atat pentru mama cat si pentru fat.

plante mortale

Tot din gradina este si urmatoarea planta periculoasa:  Ranunculus sau Piciorul-cocosului. Planta contine o seva toxica care il include in categoria plante mortale. Daca este ingerata, provoaca inflamarea mucoasei, spasm la nivelul laringelui si poate duce la sufocare. Daca seva ajunge in ochi poate provoca efectul de orbire, dar este trecatoare. La nivelul pielii provoaca umflaturi si basici.

Despre Ranunculus mai multe informatii aici: Piciorul-cocosului (Ranunculus) pentru gradini vesele

plante mortale

Dintre plantele crescute in casa in ghiveci deosebit de periculos este Leandrul (Nerium oleander). Seva din tulpini si frunze contine substante care pot modifica ritmul cardiac si in cantitate mare poate fi mortala. Puteti creste Leandrul pentru florile lui frumoase, simpla lui prezenta in camera nu este daunatoare daca nu sunt in preajma lui copii sau animale de companie. 

Despre Leandru mai multe informatii aici: Inmultiti corect si cu spor leandrul

plante mortale

Otravitoare este si Dieffenbachia. Cand o taiati pentru inmultire folositi neaparat manusi. Seva este extrem de iritanta chiar si daca a ramas pe mana si ducem din greseala mana la ochi sau la gura. Daca frunzele sunt inghitite, provoaca umflarea limbii si iritatii in jurul gurii. De vina sunt oxalatii de calciu din planta. Tot ei provoaca greata, varsaturi si multa durere.

Despre Dieffenbachia mai multe informatii aici: Dieffenbachia se coloreaza in functie de intensitatea luminii

 

Cititi si

Plantele-gardian – alunga afidele, viermii din sol sau melcii

De ce e interzisa fertilizarea iarna. Repausul vegetativ

De ce si cum se taie ficusii

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.