5 plante de interior care cresc rapid (VIDEO)

plante de interior care cresc rapid

Daca aveti o parte a camerei pe care vreti sa o imbracati in verde sau pur si simplu nu aveti rabdare sa cresteri plante cu dezvoltatre lenta, va propun o lista scurta de 5 plante de interior care cresc rapid. 

Ingrijirea florilor. Sunt plante care se cresc usor si nu au nevoie de conditii speciale de intretinere. 

plante de interior care cresc rapid

Pothos

Pothos este probabil una dintre plantele cel mai usor de crescut in casa. Frunzele in forma de inima sunt bicolore, stropite cu alb, galben si nuante de verde. E o planta usor de condus, fie o cresteti in ghivece suspendate si o lasati sa atarne, fie o dirijati pe un suport sa se catere. Este si pe lista plantelor benefice care purifica aerul de tot felul de substante chimice periculoase care sunt in acmera fie de la substantele de curatat, fie din lacul de mobila, din adezivul pentru linoleum sau altele. 

Pentru Pothos alegeti un loc luminos si in care nu bate soarele direct. Va fi fericit daca ii pulverizati frunzele periodic. Despre ingrijirea lui mai multe informatii aflati de aici. 

Bambusul

Tot in categoria plante de interior care cresc rapid am inclus si bambusul. Este vorba despre bambusul clasic, cel care creste inalt, nu despre “Bambusul norocos” (Dacaena sanderiana). 

Desi nu creste la fel de mult in interior ca atunci cand este plantat in gradina, bambusul are totusi o crestere rapida. Alegeti un loc cu multa lumina pentru o crestere spectaculoasa. Se adapteaza bine insa si in spatii semiumbrite. Udati din belsug si nu lasati solul sa se usuce pentru ca frunzele se ingalbenesc. Despre ingrijirea bambusului aveti mai multe informatii aici 

Bambusul care rezista in gradinile din Romania – ingrijirea

plante de interior care cresc rapid

Dieffenbachia

Dieffenbachia are frunze spectaculoase, cele mai multe in degrade insa sunt cultivaruri cum este Dieffnebachia neon absolut spectaculoase in combinatii de culori care chiar dau senzatia de neon. Este o planta care creste inalta, cu frunze cu limbul mare. Nu e o planta care iubeste soarele direct, insa la lumina indirecta si umiditate in aer ridicata va creste luxuriant si repede. Fertilizati-o cu ingrasaminte pentru plante decorative prin frunze pe toata perioada de crestere, din primavara si pana incepe toamna. 

Despre dieffenbachia mai multe informatii aici Dieffenbachia se coloreaza in functie de intensitatea luminii

Ferigile

Tot cu o crestere foarte rapida sunt si ferigile. Si pe cat de mult cresc, pe atat de usor se ingrijesc! Tot ce trebuie sa facetii este sa le asezati intr-un loc unde au lumina indirecta. De asemenea, cateva ore de soare de dimineata vor face minuni pentru cresterea lor. Si nu uitati nici de umiditate, sa o mentineti ridicata pentru ca in mediul lor natural cresc in paduri unde e umezeala. 

Despre ferigi puteti citi informatii mai multe aici Ferigile, plantele care nu fac flori, dar impresioneaza prin frunze

Voalul miresei (Chlorophytum comosum)

Este o planta cu frunze frumos arcuite care pornesc din centrul plantei. Cele mai multe au frunzele verzi cu dungi albe pe toata lungimea lor. Interesant la aceasta planta sunt tijele lungi in varful carora apar mici smocuri de frunze care inradacineaza repede. NASA l-a inclus in lista plantelor care pot elimina poluantii! Aveti detalii de ingrijire in articolul pe care vi-l las aici Cum se ingrijeste Chlorophytum sau Voalul miresei

VIDEO PLANTE DE INTERIOR CARE CRESC RAPID

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.