5 moduri prin care Luleaua turcului se inmulteste

Luleaua turcului (Campsis) este o planta foarte puternica, odata ce devine matura dezvolta tulpini groase de care se prind ramuri de cativa metri lungime. Luleaua turcului se inmulteste usor, aveti nu mai putin de 5 modalitati la indemana. 

Ingrijirea florilor. Perioada cea mai buna difera in functie de tipul de inmultire pentru care optati, insa in cele mai multe cazuri primavara este cel mai bine sa inmultiti plantele.

luleaua turcului

1. PRIN DRAJONI

Planta drajoneaza mult, in scurt timp spatiul din jurul tulpinii se va umple de pui. Daca avem de-a face cu o planta foarte mare puii pot aparea si la cativa metri de planta mama. Drajonii pot fi scosi avand grija sa nu ranim radacina in momentul in care e manevrata. E cea mai sigura si rapida metoda de inmultire. 

Cititi si Cand si cum se taie Dipladenia (Mandevilla)

2. PRIN MARCOTAJ

La fel ca la toate lianele, Luleaua turcului se inmulteste prin marcotaj serpuit sau prin musuroire. Marcotajul se bazeaza pe proprietatea ramurilor tinere de a forma radacini cand sunt in contact cu solul, fara sa fie detasate de pe planta mama. Marcotele sunt bune de plantat dupa unul sau doua sezoane de vegetatie.

Cititi si Bobocii de muscata se usuca inainte sa infloreasca – cauze si remedii

Marcotajul prin musuroire se face in cazul cand planta este mai mica si de la baza pleaca mai multe tulpini. Prin musuroirea tulpinii lastarii inradacineaza si pot si detasati usor de pe planta mama. 

3. PRIN BUTASI

Luleaua turcului se inmulteste prin butasi din lemn tanar sau batran. Important este sa lasati seva sa iasa un pic in locul unde a fost facuta taietura altfel calusarea e impiedicata. 

4. PRIN DIVIZAREA RADACINILOR

Se face pe acelasi model ca si inmultirea prin butasi. Prelevati bucati sanatoase de radacina suficient de groase si plantai-le. Periada cea mai buna este primavara devreme. 

Cititi Fertilizarea Begoniilor – cand si cum se face

5. PRIN SEMINTE

Semintele sunt adapostite in teci care apar dupa ce florile se trec. Lasati tecile pe planta pana se usuca si abia apoi recoltati semintele. Se planteaza direct afara, toamna. 


Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.