4 plante cataratoare de camera – locuri luminoase si locuri umbrite

plante cataratoare

Va propun 4 plante cataratoare care va pot transforma camera prin aspectul lor. Cel mai important lucru cand alegeti ce planta cataratoare va vor decora camera este cantitatea de lumina din locul unde vor fi amplasate. Exista variante pentru fiecare loc din casa pe care il alegeti.

Ingrijirea florilor. Prima planta cataratoare la care m-am oprit este Floarea pasiunii (Passiflora), o planta tropicala care poate ajunge pana la 5 metri inaltime. E prima pe lista pentru ca si infloreste extrem de frumos si extrem de mult daca are parte de ingrijirea corespunzatoare.

Cititi si Passiflora, inmultirea prin butasi in 5 pasi simpli

Daca o cresteti in living va da cu siguranta personalitate camerei. Alegeti pentru Passiflora un loc cu lumina multa si mentineti o umiditate ridicata in aer prin pulverizari. Substratul se mentine si el reavan.

plante cataratoare

A doua propunere este Ceropegia sandersonii, o planta cu flori foarte interesante, numita si Parasuta africana. Si ea necesita lumina multa, la fel ca si Passiflora. Insa spre deosebire de aceasta, se uda mai rar, ca o data pe saptamana vara si la doua saptamani cand afara e frig. Dimensiunea maxima la care ajunge este doi metri lungime.

Cititi si Gynura, planta cu frunze de catifea – ingrijirea si inmultirea

A treia propunere este o planta care nu impresioneaza prin flori, ci prin cresterile luxuriante. Scindapsus (Pothos) poate depasi cu usurinta 10 metri lungime daca are caldura si mai ales umiditate foarte mare. Se simte bine in zonele semiumbrite, dar tolereaza atat umbra cat si soarele direct dimineata sau seara.

plante cataratoare

Cu mare succes puteti creste in casa iedera, mai apes ca este o planta care se adapteaza in colturile mai intunecate ale locuintei. Exista specii pentru interior, cu frunzele mai mici, verde inchis sau panasate. Soiurile cu frunze bicolore au nevoie de o cantitate mai mare de lumina. La fel ca si Pothos, iedera creste rapid si cu pretentii putine.

Cititi si Afidele (paduchii plantelor) – metode bio de combatere

sursa foto modernarchitecturaljournal.com

 

Ne gasiti si pe:

FACEBOOK: https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

INSTAGRAM https://www.instagram.com/ingrijireaflorilor/

TWITTER: https://twitter.com/florilemele

Toate informatiile despre flori sunt pe www.ingrijireaflorilor.ro

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.