4 metode de a inmulti Glicina (Wisteria)

Daca va ganditi sa inmultiti Glicina (Wisteria) aveti la indemana o gramada de metode: butasi, seminte, altoire si marcotaj.
Cea mai simpla modalitate de inmultire este cea prin butasire. E important sa folositi butasi care sunt inca de esenta moale si nu au dezvoltat coaja lemnoasa. Butasii de pana la 10 cm se planteaza in substrat de turba amestecata cu nisip sau perlit. Dupa inradacinare se ingrijesc in jur de un an intr-un loc protejat inainte de a fi mutati in gradina si lasati acolo peste iarna.
Atunci cand fasonati butasul, lasati o pereche de frunze. Atentie, Glicina are frunze compuse.
Ingrijirea florilor. Fiind o liana, se inmulteste la fel de usor prin marcotaj. Marcotajul prin arcuire consta in arcuirea lastarilor iar apoi prinderea lor la baza unui sant circular langa planta mama. Dupa aceea se acopera cu pamant.
Cititi si Cum ingrijim muscatele tiroleze, rosii ca focul
La fel de usor se inmulteste si prin marcotaj serpuit. Dintr-un lastar se obtin mai multe marcote care se detaseaza in perioada de repaus vegetativ.
Inmultirea prin seminte e si dificila, iar satisfactiile se lasa asteptate. Semintele germineaza la lumina, deci in niciun caz nu le acoperiti cu pamant.
Cititi si Magnolia chinezeasca (Soulangeana) – ingrijirea in 5 pasi
Pentru a germina, semintele au nevoie de tratament cu stimulenti rizogeni. Pentru a incuraja germinarea, se pun in apa calduta, timp de 24 ore. Germinarea are loc intr-un interval de 7 pana la 21 de zile. Se seamana in octombrie-noiembrie sau februarie-martie fie in sera, fie in interior, pe pervazul unei ferestre.
Se muta in gradina la jumatatea lunii mai sau in noiembrie, daca au fost insamantate toamna. Rasadurile sunt sensibile la inghet si trebuie protejate cu o folie de protectie.
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
V-ar putea interesa si:
Cum ingrijiti Phalenopsis, cea mai iubita orhidee
Cele mai otravitoare flori din casa si din gradina (1)
Cum se ingrijesc trandafirii pitici