3 ingrasaminte naturale pentru trandafiri

Trandafirii infloresc mult si pentru a-si mentine florile au nevoie de o hranire adecvata, atat la radacina cat si pe frunze. Spre deosebire de ingrasamintele chimice, cele naturale sunt absorbite mai incet de plante. Compostul si gunoiul de grajd maturat sunt fara indoiala cele mai bune ingrasaminte naturale pentru trandafiri. Numai ca in cazul celor care locuiesc in oras sunt greu de procurat. 

Din fericire avem la indemana alte produse din gospodarie pe care putem sa le folosim cu succes pentru fertilizarea trandafirilor. Zatul de cafea este printre ele. Acesta contine cantitati importante de azot, dar si fosfor si potasiu. Azotul pe care il contine face frunzele sa straluceasca de sanatate, iar plantele sa fie mai robuste si sa reziste mai bine. 

trandafirii in culorile lavandei

Il puteti folosi atat pentru trandafirii plantati in ghivece, cat si pentru cei din gradina. Pentru trandafirii din ghiveci e suficient daca fertilizati cu zat de cafea de doua ori pe an, ultima data in luna august. Pentru trandafirii din gradina mai puteti adauga un tratament, deci 3 pe an.

Zatul se incorporeaza in sol dupa ce l-ati uscat. Daca il folositi in momentul plantarii, se poate amesteca direct cu pamantul. Se poate folosi cu succes si zatul rezultat de la cafelele indulcite. 

Cititi si Ingrijirea trandafirilor primavara. Tratament complet

Ingrijirea florilor. Pentru trandafirii cu radacina nuda sau cei care sunt transplantati de foarte mare ajutor este sarea amara. Solutia cu sare amara  ajuta radacinile sa se recupereze mai repede. Dupa ce ati hidratata radacinile inainte de plantare cufundati-le intr-o solutie preparata din doi litri de apa si o lingura de sare amara. Pe fundul gropii de plantare se mai adauga o lingura de sare Epsom. 

Puteti uda cu o solutie preparata in acest fel la fiecare doua saptamani. Se poate folosi si foliar saptamanal, nu doar ca fertilizant, ci si impotriva daunatorilor. 

Cititi si Sapunul este un insecticid excelent

Tot din categoria ingrasaminte naturale pentru trandafiri face parte si un preparat bio din foi de ceapa. Se folosesc 50 de grame de foi de ceapa la un litru de apa. Apa clocotita se toarna peste foile de ceapa si se lasa sa infuzeze 4 ore, timp in care substantele active din coji trec in apa. Ulteror se strecoara si se pulverizeaza pe frunze si pe pamant. Ajuta trandafirii pentru ca previne inmultirea microorganismelor si a daunatorilor. 

Cititi si Florile anului 2020

Aceste ingrasaminte naturale pentru trandafiri pe baza de foi de ceapa pot fi folosite atat pentru plante de ghiveci cat sin pentru cele din gradina. 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

Views All Time
Views All Time
1119
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

2 comments

  • Buna ziua, am cumparat un ingrasamant lichid pentru trandafirii de gradina. Se poate aplica si prin pulverizare? Din cate stiu, nutrientii se asimileaza mai usor prin pulverizare decat turnat la radacina.

    • Da, dar foliar concentratia trebuie sa fie mai mica. Ar trebui sa aveti instructiuni exacte de dozaj pe ambalaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.