13 plante bune pentru gradinile verticale

La mare moda in Occident, gradinile verticale au inceput sa prinda teren si la noi. Un perete verde, viu schimba complet infatisarea unei camere sau a peretelui exterior al casei. Va puteti face si tablouri din flori multicolore.

Ingrijirea florilor. Exista plante care se preteaza pentru gradinile verticale si care nu cresc foarte mult: Sempervivum, Sedum, Impatiens. Pe altele le puteti inlocui ulterior cand au ajuns la dimensiuni prea mari: Geranium, Feriga, Bromelie, Begonia, Hosta, Dieffenbachia. De asemenea, puteti cultiva plante aromatice de a caror prospetime va puteți bucura oricand: Oregano, Rozmarin, Mentă, Busuioc.

Gradinile verticale ocupa de ce mai multe ori un perete intreg. O lucrare realizata de profesionisti va cuprinde mai multe cuiburi, realizate din material special impermeabil, compus din trei straturi.

Stratul din interior face ca apa sa fie distribuita uniform in tot cuibul. Al doilea strat este reprezentat de o tesatura acrilica care confera rezistenta acestei structuri. Al treilea strat, cel de la exterior, asigura hidroizolatia si tot el permite in acelasi timp ca radacinile sa primeasca oxigen. Cu un sistem bine realizat, nu veti avea nicio surpriza neplacuta ca apa sa ajunga pe pereti sau mobila.

Daca un asemenea sistem trebuie montat de profesionisti, sunt si sisteme create special pentru a fi montate de amatori. E vorba de modula care contin mai multe elemente care asigura fixarea solului și a plantelor. Sistemul de irigare este incorporat pentru ca nu se pot uda vertical. Stratul exterior al modulului asigura hidroizolatia si oxigenarea eficienta a radacinilor si substratului.

Sursa foto: livingwallart.com, pinterest.com

V-ar putea interesa si:

Cele mai potrivite plante pentru terase si balcoane

Ce plante cresc in casele cu lumina putina

Carciumaresele, tarancutele din gradini

 


 

VIDEO: Plantele care elimina toxinele din aer

 

Trimite unui prieten :)

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.