10 plante care pot creste in pahare cu apa

plante care cresc in pahare cu apa

Sunt plante care pot creste in pahare cu apa cu usurinta. De la butasi pana la a le creste pentru o perioada mai indelungata nu e decat un pas si multa pasiune. Am facut o lista cu 10 dintre aceste plante, iar in frunte am pus o planta pe care cu siguranta o stiti – Bambusul norocos. 

Ingrijirea florilor. Sunt si altele care se cresc la fel de usor si in acelasi timp placut vederii – e suficient in recipiente sa puneti eventual cateva pietricele colorate. 

plante care cresc in pahare cu apa

Bambusul norocos (Dracaena sanderiana)

Usor de intretinut, Bambusul norocos (Dracaena sanderiana) face parte din categoria de plante care pot creste in pahare cu apa prin excelenta. Este nu numai decorativ, ci purifica foarte bine aerul din locul unde se afla. Trebuie sa ii schimbati apa la fiecare doua saptamani. Clorul si fluorul din apa pot omori planta, de aceea trebuie sa folositi apa plata, filtrata sau apa de ploaie.

Documentare suplimentara despre Bambusul norocos

Bambusul norocos nu e bambus

Telegraf (Tradescanthia) 

Telegraful sau Tradescanthia poate ramane ani in sir in recipiente cu apa. Trebuie sa aveti grija sa ii schimbati periodic apa pentru ca altfel pot aparea microorganisme daunatoare. Cu frunzele sale verzi sau in combinatii cu violet sau chiar violet complet, Telegraful este foarte  atractiv ca planta de birou, tinut intr-o vaza. 

Lumina joaca un rol important. Umbra excesiva provoaca o crestere deficitara, tulpini slab dezvoltate si frunze suferinde. In cazul speciilor cu frunze pestrite duce la decolorarea acestora.

Documentare suplimentara despre Tradescanthia

Telegraful poate trai si in apa, fara pamant

Iedera (Hedera helix)

Cu tulpinile sale flexibile, care atarna, iedera arata extraordinar in vase cu apa. Iedera este o liana, lastarul lungindu-se cativa metri daca e lasat liber. Important e sa ciupiti lastarii pentru ca sa ramifice. Plantele tinere se pot ciupi chiar si de doua ori pentru inducerea ramificarii.

Documentare suplimentara despre iedera

Cum ingrijiti iedera, cea mai cunoscuta dintre liane

Monstera adansonii

Este tot o liana, iar frunzisul cu aspect unic al acestei plante are gauri naturale, asemanatoare cu svaitzerul! O puteti lasa sa atarne sau ii oferiti un suport pe care sa se urce. De la nodurile care ajung in apa vor aparea radacinile in aproximativ 3 saptamani. 

Documentare suplimentara despre Monstera

Monstera Monkey Leaf, ideala pentru apartament

Syngonium 

Syngonium sau planta Varf de sageata prefera un mediu umed si poate creste rapid intr-o vaza. Ii place lumina puternica, dar nu suporta razele directe ale soarelui. 

Tulpinile nu se ramifica decat putin, ele sunt lungi, ceea ce o face foarte eleganta, chiar si in pahare cu apa. 

Documentare suplimentara despre Syngonium

Cum se ingrijeste Syngonium, planta Varf de sageata

Pothos  

Pothos (Scindapsus) face parte din acea categorie de plante care arata foarte bine in vazele decorative. Pot fi recipiente mici de diferite forme sau chiar eprubete in care penm apa. Foarte decorative sunt frunzele verzi si albe in forma de inima. Planta necesita ingrijire minima si lumina indirecta pentru a crestere frumos. 

In conditii de umiditate atmosferica ridicata, plantele au o evolutie spectaculoasa. Din acest motiv, e bine sa pulverizati frunzele in tot timpul anului. Altfel usor de intretinut, Pthos se incadreaza perfect in categoria plante care pot creste in pahare cu apa.

Documentare suplimentara despre Pothos

Scindapsus se incolaceste complice pe orice suport

Aglaonema

Aglaonema are unul dintre cele mai frumoase foliaje, cu culori stralucitoare. Butasul il puteti pune intr-un pahar si il puteti transplanta in ghiveci atunci cand are radacini bine dezvoltate. Atentie cand schimbati apa, trebuie sa fie la temperatura camerei, daca e mai rece planta poate suferi un soc si frunzele cad. 

Este o planta tropicala, iubeste lumina si caldura, dar mai ales umiditatea atmosferica. Pulverizati constant. 

Documentare suplimentara despre Aglaonema

Aglaonema, campioana locurilor intunecate din casa

Filodendron (Philodendron)

Sunt multe specii de Filodendron, unele cataratoare, altele nu.  Si el se descurca bine in vase cu apa, ajutat si de radacinile aeriene pe care le dezvolta. Cand taiati butasii pentru a-i pune in vasele cu apa aveti grija sa aiba cel putin doua noduri. Se comporta intr-un mod foarte asemanator cu Monstera. 

Documentare suplimentara despre Filodendron

Trei metode de a inmulti Philodendronul si Monstera

Voalul miresei (Chlorophytum)

Planta paianjen (Chlorophytum sau Voalul miresei) este una dintre cele mai populare plante care poate creste in vaza. Stolonii se desprind cu grija din varful tijelor si se pun cu baza in apa.

Mentineti plantele in apa doar in perioada in care sunt mici si nu au dezvoltat radacinile carnoase. 

Documentare suplimentara despre Chlorophytum

Cum se ingrijeste Chlorophytum sau Voalul miresei

Urzicuta (Coleus)

Frunzele colorate si zimtate ale plantei o fac sa iasa in evidenta. Urzicuta decorativa (Coleus) creste frumos si inradacineaza repede in recipiente de sticla. 

Daca se poate, folositi apa de ploaie pentru ca plantei nu ii place apa dura. Pulverizati frunzele frecvent, mai ales in perioada calda, pentru ca Urzicuta are nevoie de o atmosfera umeda. Cu aceste ingrijiri minime va veti bucura de o minune de planta incadrata si ea la grupa plante care pot creste in pahare cu apa.

Documentare suplimentara despre Coleus

Urzicuta cu frunze asezate in forma de cruce

Trimite unui prieten :)

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.