10 plante care infloresc toata vara pe balcoane insorite

Un balcon in care bate soarele direct va fi cu siguranta unul plin de flori. Pe balcoane insorite se simt bine o gama intreaga de plante, m-am oprit la 10 dintre ele.
Ingrijirea florilor. Muscatele sunt cele mai comune plante pe care le intalnim pe balcoane insorite. Se dezvolta foarte bine la lumina multa, suporta bine soarele direct. Fie ca vorbim despre muscata clasica sau muscata curgatoare, toate vor inflori mult, din primavara si pana toamana tarziu, in culori vii. Indepartati florile ofilite de indata pentru a face loc noilor inflorescente.
Mai multe informatii despre muscate aici https://ingrijireaflorilor.ro/cum-se-ingrijeste-muscata-curgatoare-pelargonium-peltatum/
De lumina multa are nevoie si Cercelusul (Fuchsia) ca sa infloreasca timp de 3 anotimpuri. Si ce flori face! Spre deosebire de muscate, ghivecele cu Fuchsia nu vor sta in soare direct. Mare atentie sa mentineti reavan substratul.
Mai multe informatii despre Fuchsia https://ingrijireaflorilor.ro/cum-se-creste-fuchsia-ghivece-si-substrat/
Neglijati pe nedrept de multe ori, cactusii se pot transforma in cea mai spectaculoasa planta pe care o cresteti pe balcon. Stau in plin soare, nu sunt pretentiosi, si cand infloresc iti taie respiratia cu frumusetea lor. Cu cat primeste mai multa lumina, cu atat sansele sa infloreasca sunt mai mari. Dintre cactusi, Mammillaria este printre cei mai cunoscuti, este acel cactus cu forma clasica de minge tepoasa.
Mai multe informatii despre cactusi https://ingrijireaflorilor.ro/cactusi-suculente-infloresc-mult-cresc-usor/
Am lasat petuniile pe a patra pozitie. Si ele spectaculoase, mai ales daca vorbim despre petunii curgatoare in cosuri suspendate. Infloresc cu atat mai frumos cu cat se bucura mai multe ore de lumina soarelui. O operatie absolut necesara pe care trebuie sa o faceti este sa ciupiti varful plantei, chiar in mai multe randuri, ca sa se ramifice si astfel sa faca mai multe flori. De asemenea, mare atentie la curatatea plantelor dupa inflorire. Daca se vor forma seminte planta va inflori mai putin.
Mai multe informatii despre Petunii https://ingrijireaflorilor.ro/esentialul-despre-cum-se-ingrijeste-petunia/
Lantana infloreste si ea mult in plin soare. Se numeste si planta cameleon pentru ca isi schimba culorile pe masura ce inflorescenta se deschide. Lantana este o planta ideala pentru balcoanele din tara noastra, ii place sa stea la aer si la soare, dar nu si in curent. Tocmai pentru ca suporta cu stoicism caldura trebuie sa fie si udata des, altfel se deshidrateaza si isi pierde frunzele.
Mai multe informatii despre Lantana https://ingrijireaflorilor.ro/lantana-o-floare-care-isi-schimba-culoarea/
Nu ar trebui sa va lipseasca de pe balcon lavanda. Nu e numai decorativa prin florile sale mov, dar umple spatiul cu parfumul sau inconfundabil. Nu e deloc o planta pretentioasa, poate creste fara probleme in ghiveci, intr-un substrat sarac, la fel ca si rozmarinul. Nu rezista insa daca pamantul este umed.
Mai multe informatii despre Lavanda https://ingrijireaflorilor.ro/cum-se-ingrijeste-lavanda-ghiveci/
O planta solara nu putea lipsi de pe un balcon insorit. Sunt mai multe, m-am oprit la Gazania si v-o recomand. Infloreste doar la soare, cand e nor afara petalele nu se deschid. Dar in plin soare este spectaculoasa. Infloreste din iunie pana toamna tarziu, in general in locuri uscate. Nu e o planta care sa tolereze apa in exces, mai bine se comporta atunci cand e seceta.
Mai multe informatii despre Gazania https://ingrijireaflorilor.ro/gazania-cum-se-ingrijeste-si-se-inmulteste/
Si Margareta africana (Osteospermum) iubeste soarele. Infloreste mult, din mai pana in noiembrie. La fel ca si Gazania, floarea se inchide atunci cand nu este soare afara. Pentru a face flori multe si frumos colorate, Margareta africana are nevoie de fertilizare la fiecare doua saptamani, din primavara pana in toamna.
Mai multe informatii despre Margareta africana https://ingrijireaflorilor.ro/cum-se-ingrijeste-margareta-africana-osteospermum/
Verbena este vedeta alaturi de muscatele curgatoare si petunii in jardiniere si ghivece suspendate. Infloreste de la jumatatea verii pana spre sfarsitul toamnei. La lumina puternica petalele se coloreaza frumos. Atentie ca pe cat iubeste caldura si lumina, pe atat e de sensibila daca sufera de sete. Planta nu rezista la stres hidric.
Mai multe informatii despre Verbena https://ingrijireaflorilor.ro/verbena-vedeta-in-gradinile-suspendate/
Pentru final am lasat o planta foarte delicata. Merita sa aveti si o jardiniera cu un trifoi cu 4 foi – Oxalis deppei. Florile sunt de culoare rosie, au 5 petale, se deschid ziua si se inchid seara. La fel si frunzele in forma de inima se pot inchide de-a lungul nervurii centrale. Este o planta cu bulb, deci nu va suporta umiditatea ridicata. Prin urmare lasati panamtul sa se usuce intre doua udari.
Mai multe informatii despre Oxalis https://ingrijireaflorilor.ro/oxalis-deppei-trifoiul-norocos-cu-4-foi/
Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE
www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos
Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.
Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.
https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/
Soluția Flora Sol este. bună și pentru stropirea orhideelor
Pentru orhidee se folosesc numai fertilizanti special creati pentru ele
https://ingrijireaflorilor.ro/fertilizarea-orhideelor-cand-cum-si-cu-ce-se-fertilizeaza-orhideele/#gsc.tab=0