Weigela, arbustul potrivit pentru gradinarii cu timp putin

Weigela este unul dintre cei mai populari si robusti arbusti de gradina. O data plantat, se va dezvolta frumos chiar daca ii acordati putina atentie. Arbust de talie mijlocie, Weigela va ajunge pana la 2 metri inaltime si 2,5 metri in diametru.

Creste bine pe orice tip de sol, cu conditia sa fie bine drenat. Cel mai bine se simte insa in soluri reavene. Infloreste fie ca este plantata in plin soare, fie la semiumbra. Daca aveti soiuri cu frunze panasate atunci ar trebui sa le plantati la soare, pentru un colorit frumos.

weigela

Florile roz, mari, apar in mai-iunie si sunt grupate in inflorescente de pana la 4 pe tulpini. Specia Weigela florida are numeroase cultivaruri cu flori albe, roz si rosu in diferite nuante, bicolore, precum si frunzis purpuriu sau variegat.

Ingrijirea florilor. Weigela este o planta rezista la ger si suporta chiar si seceta. Se uda regulat, cu apa in cantitati moderate. Vara este bine sa crestem cantitatea de apa pentru udare.

Pentru a inflori abundent trebuie taiata anual, ocazie cu care se indeparteaza lemnul batran si se stimuleaza productia de tulpini noi care produc flori. Tulpinile pe care au crescut flori se taie la jumatate vara, dupa ce perioada de inflorire a trecut. Ele se scurteaza deasupra unui mugure sau a unui lastar bine plasat.

weigela

Se inmulteste prin butasi lignificati sau semilignificati. Se pot folosi lastarii indepartati la tundere. Pentru ameliorarea speciilor, specialistii practica si inmultirea prin seminte. Insamantarea se face toamna, dupa ce semintele sunt coapte.

Se planteaza izolat sau in grupuri de arbusti. Adeseori e plantata langa Forsythia, Weigela inflorind imediat dupa ea.

 

V-ar putea interesa si:

Daunatori si tratamente pentru citrice

Datura si Brugmansia, asemanari si deosebiri

Papirusul are nevoie de umiditate mare


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *