Umiditatea, foarte importanta pentru inradacinarea butasilor (3)

Umiditatea este vitala pentru butasi. Butasii sunt lipsiti de radacini si nu au posibilitatea de a inlocui apa pierduta prin transpiratie. Transpiratia este importanta pentru supravietuirea plantelor, este cruciala pentru absorbtia substantelor nutritive din sol si pentru fotosinteza.

Ingrijirea florilor. Pentru reducerea transpiratiei, unele frunze ale butasului se elimina. In unele cazuri frunzele ramase se taie la jumatate. Folositi intotdeauna o foarfeca de gradina ascutita si foarte curata pentru ca in caz contar riscati sa contaminati plantele.

In aceste conditii, umiditatea este foarte importanta, atat in substrat cat mai ales la nivelul atmosferei. In substrat, umiditatea trebuie mentinuta constant la un nivel moderat. E foarte importat sa nu faceti rabat de la acest aspect pentru ca butasii se deshidrateaza foarte usor. Cand radacinile abia incep sa se formeze, daca planta sufera de sete poate muri imediat.

Umiditatea atmosferica se va mentine constant la valori ridicate de 90 sau chiar 95 la suta prin pulverizari repetate pe tot parcursul procesului de formare a radacinilor.

Din momentul aparitiei radacinilor, umiditatea atmosferica trebuie scazuta.

Este de mare ajutor pentru mentinerea unei umiditati atmosferice corespunzatoare acoperirea butasilor cu folie perforata, tifon sau chiar cu un pet.

 

V-ar putea interesa si:

Cum inradacinati un butas ca sa se prinda (1)

Pregatirea butasilor pentru inradacinare (2)

Bolile Bujorului – cum le depistam, cum la tratam sa salvam plantele

Greseli fatale care omoara Muscata


 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *