Scindapsus se incolaceste complice pe orice suport

plante de interior care cresc rapid

Scindapsus e o planta cunoscuta si sub denumirea de Pothos sau Epipremnum. Are tulpini volubile care se incolacesc in jurul suportului pe care este condusa planta. In zonele de origine ajunge la lungimi impresionante, de 12 metri. In apartamente nu creste chiar atat de mult, dar cu o ingrijire corespunzatoare poate depasi 5 metri. Pentru un efect mai frumos, puneti cate 3 – 4 palnte intr-un ghiveci.

Frunzele in forma de inima sunt colorate in verde intens cu galben.

Ingrijirea florilor. Scindapsus se adapteaza usor la conditiile care ii sunt oferite. Are nevoie de temperaturi de minim 15 grade in tot timpul anului, dar tolereaza bine chiar si 10 grade in timpul iernii.

scindapsus

Se simte bine in zonele semiumbrite, dar tolereaza atat umbra cat si soarele direct dimineata sau seara. Doar la amiaza ar trebui sa o feriti de razele puternice pentru a nu arde frunzele.

Substratul se mentine permanent reavan de la inceputul primaverii pana la sfarsitul toamnei. Iarna se lasa sa se usuce usor intre doua udari.

In conditii de umiditate atmosferica ridicata, plantele au o evolutie spectaculoasa. Din acest motiv, e bine sa pulverizati frunzele in tot timpul anului.

Solicita substraturi usoare, fertile, bogate in turba si mranita, bine drenate.

Se inmulteste foarte usor prin fragmentarea tulpinilor in butasi de varf si tronsoane cu 2–3 noduri. Butasii inradacineaza usor, in doua-trei saptamani, intr-un amestec de turba fibroasa cu nisip sau perlit, dar poate inradacina chiar si intr-o sticla cu apa.

La fel de usor se inmulteste si prin marcotaj terestru. E suficient sa ingropati nodurile cu radacini adventive in ghivece in jurul plantei-mama.

Pe masura ce imbatranesc, plantele isi pierd frunzele de la baza si devin golase. In acest caz se aplica taieri de regenerare, iar lastarii se scurteaza la 3-4 noduri.

 

V-ar putea interesa si:

Abutilon – pregatirea pentru iarna si repausul

Rame si limacsi in ghiveci – ce e de facut

Pregatirea trandafirilor pentru plantat

 

Cum transplantati corect, astfel incat sa nu omorati plantele


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.