Cum se tunde corect muscata curgatoare

Muscata curgatoare (Pelargonium peltatum) arata minunat daca e bine intretinuta. Planta are lastarii lungi, subtiri si cu noduri evidente. Fata de muscatele clasice, cele curgatoare au frunzele lucioase si suculente. Florile pot fi simple sau involte, colorate in nuante vii de rosu, roz, mov sau alb. Infloresc din primavara pana toamna tarziu.

muscata curgatoare 2

Ingrijirea florilor. Muscata curgatoare nu e o planta pretentioasa, dar ca sa fie deasa ea trebuie tunsa periodic. In lipsa acestor manevre, lastarii se vor alungi si vor deveni subtiri si inestetici.

Muscatele curgatoare se tund primavara, pana la trei noduri, dupa ce au iesit din repaus. In felul acesta dati posibilitatea plantei sa se regenereze. Lastarii pe care i-ati taiat ii puteti pune la inradacinat. Butasii trebuie sa aiba 3 noduri. Taiati oblic sub ultimul nod si indepartati ultima pereche de frunze. Ei se prind repede intr-un amestec de pamant de flori si nisip. Pot inradacina insa chiar si in sticle cu apa.

pelargonium peltatum

Atentie mare, nu fertilizati nici dupa ce ati tuns muscatele, nici butasii abia inradacinati. Plantele trebuie sa primeasca ingrasaminte abia dupa ce au facut boboci. Folositi fertilizanti cu o concentratie mai mare de potasiu (K) si mai putin azot (N).

Vara, pe masura ce florile se trec ele trebuie indepartate pentru a face loc altora si a nu irosi resursele plante pentru producerea de seminte.

Susa foto: www.99roots.com, flowers.cvetq.eu

 

V-ar putea interesa si:

Inmultiti corect si cu spor Leandrul

Begonia Tanais, clopotei rosii timp de doua anotimpuri

Ornithogalum, steaua din Bethleem

 

Plante erotice: Penis pepper si Ceropegia ampliata


 

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *