Cum se inmulteste Colocasia, planta ca niste urechi de elefant

Colocasia sau Urechi de elefant este o planta viguroasa, impresionanta. Pe masura ce planta creste, tulpina se alungeste mult si capata un aspect columnar, astfel incat poate atinge 1,0–1,5 m inaltime.

Florile sunt grupate intr-o inflorescenta cu spata carnoasa, galben–verzuie. Vara, are nevoie de temperaturi medii de 22–25 grade si multa umiditate.

Ingrijirea florilor. Colocasia nu rezista frigului iernii in gradinile din Romania. De aceea iarna, Colocasia se va tine in spatii protejate, la temperaturi de 12-15 grade Celsius, se va uda mai rar, doar atat cat sa nu se usuce pamantul.

colocasia

Colocasia se inmulteste foarte usor prin butasi de fragmente de tulpina realizate sub forma de rondele cu grosimea de 3–4 cm, sau fragmente de rondele care trebuie sa cuprinda cel putin un mugure.

Rondelele se trec prin praf de carbune vegetal si se lasa cateva zile in spatii intunecoase si bine aerisite pentru o usoara deshidratare. Dupa aceea se planteaza in nisip la 2–3 cm adancime. Inradacinarea butasilor are loc dupa circa o luna.
Intreaga planta contine alcaloizi foarte toxici, trebuie sa va spalati bine dupa ce o manevrati si mai ales sa nu duceti mana la ochi.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se curata frunzele de Ficus cu bere sau lapte

Cum inmultiti Yucca, planta care ajunge la 10 metri inaltime

Philodendron Bipinnatifidum, urias si spectaculos in acelasi timp

 

Cum se prepara Apa de salcie buna pentru inradacinarea plantelor

 

Cele mai potrivite plante pentru terase si balcoane


 

Views All Time
Views All Time
149
Views Today
Views Today
1
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *