Cum se ingrijeste Banyan sau Ficus benghalensis

Ficusul de Bengal (Ficus benghalensis sau Banyan) e mai putin cunoscut in Romania in comparatie cu Ficus elastica, cel cu frunze mari si pieloase sau cu Ficus benjamina.

Ficus benghalensis creste in zonele de origine ca un arbore puternic. Un semn distinctiv sunt radacinile aeriene foarte lungi.

In ghivece ajunge si la 3 metri inaltime, dar nu face flori. Iarna nu puteti sa-l tineti in gradina, la mai putin de 15 grade e in pericol sa moara. Insa e  decorativ prin frunzele sale mari, paroase, colorate in verde intens.

Ingrijirea florilor. Alegeti pentru planta un loc luminos, in care sa aiba soare cam o jumatate de zi.

Plantati Ficus benghalensis intr-un amestec de pamant de flori si nisip. Pentru ca planta are nevoie de un drenaj bun, puteti adauga si bile de argila. Aveti grija ca de cate ori udati sa scurgeti apa in exces care ramane in farfuriuta dupa ce planta si-a tras cantitatea necesara.

In medie udati cam de doua ori pe saptamana dar asta nu este o regula batuta in cuie, depinde mult de conditiile de mediu.

Umiditatea din aer joaca un rol important si ea trebuie mentinuta la un nivel ridicat. Puteti sa faceti acest lucru pulverizand planta cu apa. Un lucru nu trebuie sa uitati: daca ii puneti apa prea multa moare. Iarna udarile se fac mai rar pentru ca planta intra intr-un repaus partial.

Fiind o planta mare, Banyan consuma mult. Trebuie fertilizat lunat in perioada de crestere activa, adica de la inceputul primaverii pana spre mijlocul toamnei.  

Se inmulteste prin butasi din varful lastarilor. Acestia inradacineaza destul de greu, au nevoie de stimulenti rizogeni si temperatura in jur de 25 de grade.

Ghiveciul se schimba ori de cate ori e nevoie si planta a crescut. In fiecare an pamantul de la suprafata se inlocuieste cu unul proaspat, imbogatit cu elemente nutritive.

 

V-ar putea interesa si:

Cum se ingrijeste Ficus pumila, ficusul ca o liana

Ficus lyrata, planta cu frunze in forma de lira sau vioara

Ficusul benjamina se poate impleti frumos

 

Ficus – de ce se ingalbenesc, se usuca si cad frunzele

De ce si cum se taie Ficusii


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.