Cum ingrijiti Hibiscusul cu flori franjurate: Hibiscus schizopetalus

Hibiscus schizopetalus este un arbust cu flori atipice: petalele adanc franjurate sunt arcuite spre exterior, iar in mijlocul lor sunt prinse numeroase antere galbene. Varful este curb, terminat cu 5 stigmate. Florile au numai culoarea coral. Culoarea si forma neobisnuita i-au adus numele popular de Lanterna chinezeasca.

Infloreste din aprilie pana in noiembrie. Florile nu sunt la fel de multe ca la Trandafirul japonez clasic (Hibiscus rosa sinensis), dar sunt spectaculoase.

Spre deosebire de hibiscusul clasic, taierile nu stimuleaza inflorirea la Hibiscus Schizopetalus, din contra, taierile limiteaza sau chiar opresc inflorirea. Aici pot aparea probleme pentru ca plantele cresc repede. Specialistii recomanda ca taierile sa se faca o data la 3-4 ani.

Creste repede si face lastari lungi, ajungand chiar si la 3 metri inaltime in zonele de origine. In apartamente cresterile sunt limitate de marimea vasului cu pamant, dar si aici se va dezvolta frumos. Ramane valabila regula ca in cazul tuturor hibiscusilor. Nu folositi de la inceput un ghiveci mare, transplantati pe masura ce planta creste, in caz contrat veti avea un dezechilibru intre partea aeriana si radacini, iar planta nu va inflori.

Ingrijirea florilor. Mentineti pamantul umed, udati zilnic vara si mult mai putin iarna. Din aprilie pana in septembrie fertilizati de doua ori pe luna cu ingrasamant special pentru hibiscusi. Vara poate fi tinut pe terasa sau in curte, dar iarna are nevoie de temperaturi de cel putin 12-15 grade.

Hibiscus schizopetalus se inmulteste prin butasi. Inradacinarea are mai multe sanse de succes daca folositi un hormon de inradacinare si mentineti substratul umed. Asigurati butasului o umiditate ridicata si in aer daca il plasati sub un recipient, fie chiar si un pet taiat.

sursa foto: natureloveyou.sg, hiveminer.com, flickr.com

V-ar putea interesa si:

Un Hibiscus cu flori cat farfuria
Sapte pasi pentru un Hibiscus San Remo perfect

Inmultirea prin butasi la Trandafirul japonez (Hibiscus)


 

Taierile la Trandafirul japonez (Hibiscus) – cand si cum se fac

Views All Time
Views All Time
106
Views Today
Views Today
2
Trimite unui prieten :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.