Cum ingrijesti corect Hortensia ca sa infloreasca pana toamna

La Hortensia (Hydrangea) cresterea florilor si inflorirea este conditionata de trecerea plantei prin temperaturi mici, de 2–9 grade timp de o luna – o luna si jumatate.

Un alt aspect foarte important legat de inflorirea la Hortensii este acela ca florile nu se taie. Ele se lasa sa se ususce pana vor cadea sau se indeparteaza in anul urmator. In caz contrar, in urmatorul an nu mai infloreste.

hortensia

Pentru formarea tufei plantei se fac 1–2 ciupiri deasupra a 2–3 noduri.

Temperatura optima pentru cresterea vegetativa si inflorire este de 15–17 grade. Este un aspect important de care trebuie sa tineti cont mai ales daca nu aveti gradina si cresteti Hortensia pe balcon. Ea trebuie acomodata cu ciclurile de zi-noapte. In caz contrar, la o temperatura constanta, planta nu va inflori. Pentru balcoane, solutia este sa o cresteti intr-un spatiu deschis, iar daca balconul este inchis macar tineti fereastra deschisa.

hortensia

 

Hortensia are nevoie de locuri semiumbrite si aerisite. In gradini cel mai bine se simte sub copaci, loc unde are umbra partiala.

Pretentiile fata de apa sunt ridicate, atat in privinta umiditatii din substrat care in timpul vegetatiei trebuie mentinut permanent reavan, cat si in privinta umiditatii atmosferice.

Substratul de cultura trebuie sa fie usor si bine drenat, cu pH acid.

hortensia

Exceptând lunile august si septembrie, cand are loc formarea mugurilor florali, in restul perioadei de vegetatie se fac fertilizari cu ingrasaminte complexe NPK de doua ori pe luna. In florarii si magazinele de specialitate se gasesc fertilizanti speciali pentru Hortensii.

 

V-ar putea interesa si:

O floare speciala, de culoare mango: Thunbergia gregorii

Crizantema paianjen infloreste cand ziua se scurteaza

Malope – mai putin cunoscuta, dar de mare efect

Ce specii de Primula rezista peste iarna in gradina

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *