Cum cresteti Varza decorativa care seamana cu trandafirul

Varza decorativa (Brassica oleracea acephala) este o planta bienala, dar numai in primul sau an de viata are valoare ornamentala. In al doilea an formeaza flori, fructe si seminte.

Planta are o tulpina ingrosata de care se prind frunzele asezate in rozeta. Sunt soiuri inalte de pana la 80 de cm si soiuri pitice de numai 10-15 cm. Soiurile pitice isi sporesc valoarea ornamentala daca sunt plantate in grupuri.

Frunzele au forme, marimi si culori diferite, fiind netede, ondulate sau franjurate, in functie de soi. De obicei au nuante de albastru-verde dar si tonuri de alb, galben-crem, rosu sau violet. Ca forma unele seamana cu trandafirii.

 

Acolo unde diferenta dintre temperaturile din timpul zilei si cele din timpul noptii este mai mare, si frunzele sunt mai colorate.

Ingrijirea florilor. La fel ca si varza pentru consum, Varza decorativa nu are pretentii mari in ceea ce priveste temperatura, plantele suportand bine temperaturile apropiate de 0 grade. Alegeti pentru Varza ornamentala locuri insorite sau partial umbrite.

Cititi si: Tunderea petuniilor – cand si cum se face

Creste bine in zone cu soluri fertile, bine drenate, cu pH neutru sau usor alcalin. Udati regulat, dar nu lasati apa sa balteasca, pastrati pamantul reavan.

Desi poate fi crescuta si in casa in orice perioada a anului, daca nu este expusa la temperaturi scazute, Varza decorativa nu va avea frunzele foarte colorate.

Se inmulteste prin seminte. Daca aveti experienta cu inmultirea verzei comune pentru gradina puteti sa procedati la fel si in cazul verzei decorative.

Semintele se planteaza in februarie, in locuri adapostite, la temperatura de 15 grade. Semintele germineaza in aproximativ o saptamana.

Cititi si: Fosforul (P) – ce se intampla cand plantele nu au suficient fosfor (2) 

Din aprilie puteti deja sa plantati rasadurile in gradina sau in ghivece mari.

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

Sursa foto: davesgarden.com, flickr.com

 

V-ar putea interesa si:

Un Hibiscus cu flori cat farfuria

De ce nu infloreste Bujorul dupa ce e mutat

Cinci moduri de a inmulti Clematitele


 

Trimite unui prieten :)

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.