Cum ingrijiti Carciumaresele, tarancutele din gradini

Carciumaresele (Zinnia) impresioneaza prin coloritul foarte viu al florilor. Sunt unele dintre cele mai cunoscute flori anuale de gradina, cu crestere rapida, de pana la un metru inaltime. Sunt plante rustice, modeste, care se adapteaza usor la conditiile oferite. Pot creste pe orice tip de sol, dar inflorirea este mai frumoasa pe solurile permeabile, insorite, potrivit de umede.

carciumarese

Ingrijirea florilor. Infloreste din iunie pana toamna tarziu, la caderea primelor brume. Daca insa nu primeste apa suficienta in perioadele de seceta va face flori putine, mici si in culori mai sterse.
Carciumaresele sunt insa sensibile la temperaturile scazute.

Se inmultesc foarte usor prin seminte. Acestea sunt mari  si germineaza repede, in 4-5 zile. Germinarea are loc la intuneric, astfel incat trebuie sa fie bine acoperite cu pamant. Este indicat ca semintele sa se planteze direct in gradina la sfarsitul lunii aprilie – inceput de mai.

carciumarese

Rasadurile cresc foarte repede astfel ca dupa 7–10 zile de la rasarire se repica. Intarzierea repicatului conduce la alungirea plantelor, mai ales cand semanatul s-a facut des. Rasadurile se ciupesc de 1–2 ori, pentru inducerea unei ramificari mai bogate a plantelor.

 

V-ar putea interesa si:

Floarea de piatra infloreste numai daca e soare afara

Trandafirul curcubeu Rainbow Sorbet – fiecare floare e unica

Gazania – cum se ingrijeste si se inmulteste

 

6 plante care cresc in soare si infloresc mult

 


 

Views All Time
Views All Time
47
Views Today
Views Today
1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *