Bine ingrijit, un Streptocarpus infloreste aproape tot anul

Streptocarpus face parte din acea categorie de plante care, daca are conditii prielnice, infloreste aproape continuu. Cu unele exceptii, tratati planta ca si pe verisoara ei, Violeta africana.

Sunt sute de soiuri hibride, care mai de care mai frumoase. Florile in forma de mici trompete sunt colorate in roz, alb, violet sau rosu, adesea cu centrul alb sau galben, contrastant. Tijele florale pleaca din centrul rozetei de frunze. Specialistii au creat si varietati cu flori batute, extrem de spectacloase.

Cititi si Fertilizarea Orhideelor – cand, cum si cu ce se fertilizeaza orhideele

Frunzele sunt si ele decorative, gofrate, colorate in verde inchis. Perisorii fini care le acopera le dau un aspect catifelat.

Ingrijirea florilor. Ghiveciul cu Streptocarpus trebuie amplasat intr-un loc luminos. Pentru formarea mugurilor florali cateva ore de soare sunt esentiale. Puteti sa tineti vasul pe pervazul ferestrei, dar si pe balcoane sau terase. Atentie insa, in zilele caniculare planta trebuie umbrita partial, in caz contrar frunzele si florile vor suferi arsuri.

La fel de important este ca spatiul in care se afla sa fie unul aerisit. Si asta pentru ca planta are nevoie si de umiditate atmosferica ridicata, iar daca ghivecele sunt inghesuite plantele pot fi atacate de boli.

Streptocarpusul nu tolereaza insa curentii de aer reci, fiind sensibil la schimbarile bruste de temperatura.

La fel ca si in cazul Violetei africane, substratul cel mai bun pentru Streptocarpus este unul acid, format dintr-un amestec de mranita si turba.

De la inceputul primaverii cand planta iese din repausul relativ pana la mijlocul toamnei e obligatoriu sa ii administrati ingrasaminte. Se preteaza cele pentru Violeta africana si Gloxinia. Fertilizat periodic, Streptocarpusul va inflori bogat si va avea o rezistenta mai mare la boli si atacul insectelor daunatoare.

Iarna, planta intra in repaus relativ. Cresterea vegetativa se opreste, iar ingrijirea trebuie adecvata acestor schimbari. Astfel, temperatura la care se pastreaza ghivecele trebuie sa fie mai scazuta, dar nu mai putin de 16 grade. Ritmul udarilor scade si el, la fel si necesarul de umiditate din aer.

sursa foto: pampas2palms.com, rhs.org.uk, linkedin.com, gardensonline.com.au

 

V-ar putea interesa si:

Violeta africana – inmultirea in conditii optime

Cum ingrijiti Gloxinia tigrina, una din cele mai interesante flori

Reguli de baza ca Violeta sa infloreasca

 

Abonati-va la canalul de YOUTUBE pentru a urmari demonstratii practice, filmulete interesante si sfaturi pentru ingrijirea florilor. Accesati linkul de mai jos si apoi apasati ABONEAZA-TE

www.youtube.com/channel/UCLY5NAZJnUxkTY1oZWCvxeg/videos

Atentie, daca nu primiti alertele cu materialele noi de pe site, intrati pe www.ingrijireaflorilor.ro de pe calculator, tableta sau telefon si apasati pe clopotelul care apare in coltul de jos. Apoi apasati SUBSCRIBE / ALLOW / PERMITE ca sa intrati in baza de date de unde pleaca spre dvs gratis zilnic toate materialele despre flori si gradini scrise de ingineri horticultori.

Daca v-a placut acest material si il considerati util alaturati-va comunitatii Ingrijirea florilor pe FACEBOOK. Cu un Like dat paginii primiti acces gratuit la toate materialele noastre realizate de specialisti despre flori si gradini.

https://www.facebook.com/IngrijireaFlorilor/

 

 


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.