Anthurium cu flori ca ciocolata (Anthurium andreanum)

Anthurium este o planta fascinanta. Nu numai pentru ca are o floare cu totul si cu totul deosebita, dar si pentru ca are vegetatie continua. Vorbim acum despre Anthurium andreanum, cea mai cultivata dintre specii.

Culoarea clasica a inflorescentei este rosie, dar poate fi si alba, roz sau de culoarea ciocolatei. Infloreste mult la sfarsitul iernii sau inceputul primaverii, iar flori le dureaza luni de zile.

Pe tulpina se formeaza muguri din care se dezvolta lastari noi, mai ales daca musuroiti planta.

Ingrijirea florilor. Anthurium andreanum este foarte pretentioasa fata de temperatura. Nu o tineti in lumina puternica, un soare filtrat e numai bun. Daca soarele bate direct pe frunze ele se rasucesc si apar pete maronii. La fel si pe flori.

Umiditatea de asemenea trebuie sa fie ridicata. In sol o mentimeti prin udari constante, dar fara sa exagerati. Un rol de terminant aici il are textura care trebuie sa permita apei sa se scurga rapid. Aruncati apa care ramane in farfurioara ghiveciului dupa ce udati. In aer, umiditatea se mentine prin pulverizari repetate pe frunze.

Plantati-o intr-un sol acid, foarte afanat care este in acelasi timp si bine drenat. Un amestec de mranita, turba si pamant de frunze semi-descompuse e numai bun. Puteti adauga bobite de polistiren pentru a-l face mai aerat.

Dupa ce vara a trecut, in septembrie, plantele intra printr-un repaus relativ. Rariti udarile si scadeti un pic temperatura pana la 15-17 grade. Frunzele nu vor cadea, doar isi incetinesc activitatea. Perioada aceasta de relas va da plantei posibilitatea ca in iarna sa infloreasca abundent.

Despre cum se inmulteste Anthurium andreanum gasiti informatii aici: Metode neconventionale de a inmulti Anthurium.

 

V-ar putea interesa si:

Fertilizarea la Hibiscus- cum si cu ce se realizeaza

Plantele care ridica umiditatea aerului din camera

Cum se ingrijeste Mona Lisa, floarea care seamana cu un ruj

Zatul de cafea, folosit cu succes impotriva melcilor si ca ingrasamant bio


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *