Aloe aristata cu frunze cu model ca dantela bunicii

Aloe aristata este o planta care se adapteaza bine la conditiile din apartamente. I se spune si Aloe cu dantela din cauza modelului de pe frunze. Are dimensiuni mai mici decat Aloe vera si o infatisare specifica: frunze colorate in verde inchis cu pete albe, in relief. Frunzele sunt carnoase, cu varful ascutit, asezate in rozeta.

Plantele mature fac si flori, de obicei toamna. Florile apar pe tije care se inalta din rozeta de frunze si au culoarea rosu-portocaliu.

Ingrijirea florilor. Aloe aristata este pretentioasa in privinta luminii. Vara suporta chiar si soarele direct.

Plantati-o intr-un sol bine drenat pentru ca putrezeste daca apa nu se scurge de tot din vas. Daca frunzele se inmoaie si devin gelatinoase e semn ca apa a fost in exces iar planta a murit.

La fel ca toate suculentele, si Aloe aristata rezista cu brio la seceta. Se uda rar, o data la doua-trei saptamani si chiar mai rar iarna cand trece prin repaus relativ (corelat cu temperaturi mai scazute). Udarile se regleaza si in functie de umiditatea din locul in care sta planta. Intotdeauana pamantul trebuie lasat sa se usuce intre doua udari. Nu pulverizati frunzele pentru ca nu este nevoie.

Nu e nevoie nici sa mutati planta anual intr-un ghiveci mai mare. Faceti aceasta operatiune doar daca vreti sa separati puii sau daca planta a crescut prea mare si nu mai are loc in ghiveci.

Inmultirea prin divizarea plantei este cea mai usoara. Puii desprinsi cu grija de pe planta mama se pun imediat la inradacinat in ghivece.

Iarna planta ar trebui sa treaca printr-un repaus relativ. Mutati-o intr-un loc racoros unde temperatura sa nu scada insa mai jos de 8-10 grade. In aceasta perioada se uda cam o data pe luna, moderat.

sursa foto: deserthorizonnursery.com, jeplants.com,

 

V-ar putea interesa si:

10 plante usor de crescut pentru gradinarii incepatori

Sedum sieboldii, iarba grasa foarte decorativa

Floarea de piatra infloreste numai daca e soare afara

Cum inmultiti Aloe, Crassula si alte plante suculente


 

Trimite unui prieten :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.